Naaicursus voor Nina

Met trots heeft Nina ons laten weten dat ze geslaagd is voor haar diploma van naaister. En daar worden wij dan weer vrolijk van. Nina is een jongedame die woont in Polduc, een klein dorp in de zuidelijke heuvels van Haïti, en die geen andere opleiding had dan de basisschool. Simpelweg omdat ze geen geld en dus geen kans had om verder te studeren. Als stichting hebben we haar een paar jaar geleden een steuntje in de rug gegeven door een naaicursus voor haar te betalen. Gedurende drie jaar heeft ze ontzettend veel geleerd. Niet alleen heeft ze geleerd om kleding te naaien, maar ook hoe ze die moet ontwerpen en patronen maken. En heel belangrijk haar sociale vaardigheden zijn sterk verbeterd door het contact met haar medeleerlingen en docenten.

Nina in kleding die door haar zelf ontworpen en gemaakt is.

Nu Nina is afgestudeerd wil ze graag een eigen naaimachine hebben, dan kan ze haar eigen geld verdienen met het ontwerpen en maken van kleding. Zoals bijvoorbeeld de uniformen voor de leerlingen van de basischool en college.

Help mee om haar wens mogelijk te maken en wordt donateur.

Nina met haar trotse familie en medestudente

Als stichting zijn we bij en dankbaar dat we met jullie steun Nina hebben kunnen helpen. En ja in Polduc zijn nog meer jongeren zonder goede toekomst die we willen helpen. Dat doen we heel gericht met opleiding of ondersteuning daarbij.

HELP MEE OM NOG MEER JONGEREN ZELFVOORZIENEND TE MAKEN EN WORDT DONATEUR.