Aardbeving treft Haiti

Update 17-08-2021:

Vannacht is orkaan Grace over het zuiden van Haïti getrokken. Daarbij is veel regen gevallen en door de harde wind zijn veel tijdelijke onderkomens van tenten en doeken weggewaaid. De toch al zwaar getroffen bevolking heeft het hierdoor moeilijker dan ooit. De elektriciteit is weggevallen, zodat wij ook slechts sporadisch contact hebben met onze contactpersonen. In Polduc en Jabioun raken, net als op andere plekken, voedsel en schoon drinkwater op. Het is een hard gelag om te moeten toekijken dat de situatie verslechterd en dat we niet in staat zijn om de zo noodzakelijke acute hulp te bieden. Samen met onze contactpersonen blijven we zoeken naar mogelijkheden om geld en hulp op deze plekken te krijgen.

Wat zijn we blij en dankbaar voor de vele giften en donaties die we intussen van jullie hebben ontvangen. Woorden schieten tekort om onze dankbaarheid te tonen. Aan de andere kant is de nood ontzettend hoog en blijven we daarom aandacht vragen en fondsen werven voor dit gebied dat zo zwaar getroffen is. Daarbij hebben we jouw steun nodig! Jouw bijdrage kun je overmaken op NL70INGB0006477681 op naam van Stichting Passie voor Haiti.

Onderstaande foto’s zijn vanuit Jabouin.


Aardbeving treft Haïti 14-08-2021

Rond 8:30 lokale tijd op 14 augustus 2021 is Haiti weer getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. Deze aardbeving heeft vooral het zuiden van Haiti met de steden Les Cayes en Jeremie zwaar getroffen. De aardbeving werd gevolgd door een naschok van 5,4 en een tsunami waarschuwing. Hoewel het water in Les Cayes door de straten liep, bleef een echte tsunami gelukkig uit.

Vanaf het moment dat de aardbeving eerst plaatsvond hebben we contact gehad en gezocht met familieleden en naasten om zoveel mogelijk informatie te krijgen. Diverse familieleden en bekenden hebben schade aan hun huis en bezittingen. Ook zijn er mensen overleden, hoewel niet in de directe kring rond onze stichting. Het familiehuis dat de afgelopen jaren gebouwd is, is stevig gebleken en heeft geen schade. Daar worden nu de buren en mensen uit de omgeving opgevangen die wel schade hebben.

Help je mee om de eerste nood te ledigen en ervoor te zorgen dat er genoeg eten en drinken kan zijn om de eerste periode door te komen? Via onze contacten brengen we dat rechtstreeks naar de zwaarst getroffenen. Jouw bijdrage kun je overmaken op NL70INGB0006477681 op naam van Stichting Passie voor Haiti.

We waren al bezig om de huizen in Polduc op te knappen na de schade die de laatste orkaan had aangericht. Daar gaan we mee door, want de opgeknapte huizen zijn stevig en hebben nu ook weinig schade. Onze plannen willen we nu wel groter maken, omdat ook de nood zoveel groter is geworden door deze aardbeving. Wil je daar een bijdrage aan leveren, neem dan contact met ons op via mail of volg onze berichten op deze website of facebook.

Deze foto’s hebben wij ontvangen van onze contactpersoon en zijn van de schade in Chantal (in de buurt van Les Cayes)

DONEER HIER

Wil je Haïti steunen en direct geld doneren maak zelf je donatie over op NL70INGB0006477681 op naam van Stichting Passie voor Haiti.