Welkom op onze website!

Stichting Passie voor Haïti is in april  2014 opgericht en zet zich in voor de maatschappelijk, sociale en economische ontwikkeling van het platteland van Haïti. Hierbij richten wij ons met name op de dorpen Polduc en Chantal in de regio van Les Cayes in het zuiden van Haïti. Wij werken kleinschalig en bieden rechtstreekse hulp en ondersteuning aan de inwoners. 

Wij zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 60409665 en RSIN 853898339. Stichting passie voor Haïti heeft de ANBI status.

Onze bankrekening is NL70 INGB 0006 4776 81. 

                                                       


Container 

Met de vele giften zowel in geld als in natura die we hebben ontvangen nadat duidelijk werd hoeveel schade de verwoestende orkaan Matthew had aangericht, hebben we in november een container verstuurd naar Polduc. We hebben voor meer dan 20 gezinnen voedselpakketten klaar gemaakt, honderden kledingstukken en gereedschap uitgedeeld en ook een hele grote partij voetbalkleding gekregen. 

De voedselpakketten en kleding zijn door onze contactpersoon Manel aan de mensen in Polduc uitgedeeld. De foto's van het inpakken van de container in Nederland en het uitpakken op Haïti staan in de fotogalerij. Het Koningin Wilhelmina College uit Culemborg heeft ons heel erg geholpen met opslagruimte en ook het transport naar de inpakplek voor de container. Daar bedanken wij ze voor!

 

Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew

 

Polduc na de orkaan Matthew

In de afgelopen dagen is orkaan Matthew over Haïti getrokken. Hierbij zijn vooral het zuidelijke schiereiland en de stad Les Cayes zwaar getroffen. De dorpen Polduc en Chantal waar wij werkzaam zijn en waar ook de familie van Vena woont, liggen in deze regio. De berichten die we krijgen is dat de situatie behoorlijk slecht is. Steden en dorpen zijn overstroomd en veel plantages zijn verwoest. In het dorp Chantal staat nog één huis overeind en zijn meer dan 80 slachtoffers gevallen. De brug waar de verbindingsweg tussen Port-au-Prince en het zuidelijke schiereiland overheen loopt is ingestort. Hulp die vanuit de hoofdstad onderweg is kan dus de eindbestemming niet bereiken. 

Het kerkgebouw in Polduc waar we de school in hebben gehad is ook verwoest. Net als huizen, bruggen en plantages. Om hier weer bovenop te komen is uw hulp hard nodig. Wij bieden de hulp direct aan de plaatselijke bevolking en maken daarbij gebruik van de lokale organisaties. 

Wilt u de bewoners van Polduc en Chantal er weer bovenop helpen? Stort dan uw gift op bankrekening NL70INGB0006477681 t.n.v. Stichting Passie voor Haïti.

 
Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Voetbalkleding

Bedank video van het voetbalelftal (NB kwaliteit is niet heel goed, is te leuk om niet te laten zien)


Van de beide Culemborgse voetbalclubs Focus'07 en Vriendenschaar hebben we overtollige voetbaltenues gekregen. Deze zijn verscheept naar Haïti en de jongens en mannen van Polduc en Chantal spelen hier nu in. Geweldig leuk om te zien dat zij hierdoor nu ook officiële wedstrijden kunnen spelen. 

 


Ons beleidsplan met historie, doelomschrijving, bestuur en lopende projecten vindt u als bijlage op deze website. 

                                                                                 

Mail passievoorhaiti@gmail.com of tweet naar @passievoorhaiti.

Je financiële bijdrage kun je storten op NL70 INGB 0006 4776 81.


 

Stichting Passie voor  Haïti
voor een beter Haïti